Hoppa till innehåll

Gästbloggare år 2022 – Jens Stålberg

Jens Stålberg – foto: Hans Bister

Vi på naturum Getterön är glada över att presentera Jens Stålberg som årets gästbloggare. Jens kommer att blogga om naturupplevelser under varje månad 2022.

Här kommer en presentation av årets gästbloggare:

Jens Stålberg, 46 år boende i Lund. Jag började med fågelskådning i vuxen ålder, det startade som ett utökat fotointresse. De första åren var jag främst skådande fågelfotograf, men nu är jag nog mer fotograferande fågelskådare. Intresset för fåglarna är numera större än intresset för bilderna, men kameran är givetvis alltid med. Utöver att försöka hålla min egen hemsida www.mybirdies.se uppdaterad så driver jag även Facebookgruppen Fåglar och fågelskådning med ca 12.500 medlemmar. Det ger mig mycket energi och målet är att det ska finnas något både för nybörjare och rutinerade skådare i gruppen. Jag jobbar även ideellt för Club300 där jag är sekreterare och ansvarig för vår hemsida och larmsystemet BirdAlarm, som ger ca 2.500 medlemmar tillgång till andra skådares upptäckter runt om i landet. Jag tycker om listor och statistik och mina två viktigaste fågellistor är Sverigelistan, att se så många arter jag kan i Sverige, och tomtlistan, alltså försöka se arter hemifrån min egen tomt.

Arkiv