Hoppa till innehåll

Utställningar på naturum

Att flyga högt – Getterön ur ett fågelperspektiv

Det finns mycket att upptäcka och lära sig i basutställningen: Vilka landskapstyper finns det i Halland och vilka fåglar trivs här och varför? Hur har landskapet förändrat sig under människans inflytande?

Hur ser en ”fågelsommar” vid naturum Getterön ut? Vilka faror finns det för fåglarna?

Hur gör flyttfåglarna för att hitta rätt? Barnvänlig utställning som funkar fint för alla åldrar.

En ny del i vår utställning är den pedagogiska interaktiva utställningen inne i basutställningen. Se bilden nedan.

Interaktiv utställning med pekskärm – foto: Christopher Gullander
Pojke vid Forskarens skrivbord
Familj tittar på interaktiva utställningen.
Pojke utklädd till örn i lekhörnan.

Tillfällig utställning på övervåningen

Alla dagar f r o m 3 april
Tillfällig utställning – Skogen och havet

De är mina bästa platser, skogen och havet! Att vara i och vid, bara titta, känna, lyssna och vara. I utställningen vill jag, genom bild, skulptur och naturmaterialet ull, visa glimtar från skogen på Ekerö och havet vid Ugglarp, där jag älskar att vara. Trädstammar, stenar, vatten och varelser ur fantasin får samsas på naturums övervåning. Ane Svenheden är konstnären bakom vårens utställning på naturum. Hon arbetar med ull som främsta material och inspirationen hittas oftast i naturen. Där samlar Ane sinnliga erfarenheter och översätter intrycken i en spontan och intuitiv process som styrs av hand och öga. Fri entré.

Utställning i kaféet – Akvareller av Frida Nettelbladt

Alla öppetdagar fr o m 27 januari – 31 maj 2024

Jag är en konstnär och naturillustratör bosatt i Getinge utanför Halmstad och arbetar både som konstnär, illustratör och som ”grön” biolog. Jag är till största delen självlärd, dock med starkt stöd från konstnärliga föräldrar och ett par kortare kurser i akvarellmåleri i ryggen. Jag har ett passionerat intresse för allt i naturen. Från närstudier av millimeterstora mossor och småkryp till storslagna landskap, från individer till arter till ekosystem. Jag är också fascinerad av akvarellmåleriet i sig och hur oförutsägbart och stiliserat det kan vara till hur extremt detaljerade vetenskapliga illustrationer man kan skapa med samma medium. Jag arbetar också mycket digitalt i Photoshop och Illustrator. Jag gör de allra flesta av mina illustrationer och målningar vid skrivbordet men spenderar mycket tid i fält för båda mina jobb, där jag samlar inspiration (aldrig en bristvara!) och referenser. 

Om du är intresserad av något verk är du välkommen att kontakta mig på frida.nettelbladt@gmail.com eller 072-733 10 01.

Hemsida: https://fridanettelbladt.se

Är du intresserad att vara nästa utställare i kaféet?
Kontakta naturumföreståndaren Linda Nyberg på linda.nyberg@lansstyrelsen.se med en kort presentation av dig och din utställning. Ha gärna med några bilder på dina verk.