Hoppa till innehåll

Utställningar på naturum

Att flyga högt – Getterön ur ett fågelperspektiv

Det finns mycket att upptäcka och lära sig i basutställningen: Vilka landskapstyper finns det i Halland och vilka fåglar trivs här och varför?

Hur har landskapet förändrat sig under människans inflytande? Hur ser en ”fågelsommar” vid naturum Getterön ut? Vilka faror finns det för fåglarna?

Hur gör flyttfåglarna för att hitta rätt? Barnvänlig utställning som funkar fint för alla åldrar.

Konstutställning på naturum

Tillfällig utställning – Sven Gillsäter – fotograf och folkbildare

Alla öppetdagar f r o m 19 juni – 2 september 2022

Kom och upplev den folkkäre fotografen och folkbildaren Sven Gillsäters fantastiska bilder. Sven Gillsäter (1921-2001) har utifrån sin unika insats som fotograf och folkbildare kallats en svensk Attenborough. Hans fotografier, filmer och TV-program berättar om djurens värld och situation från 1960-talet och framåt. Genom barnböcker samt föreläsnings- och bildspelsturnéer lärde han flera generationer människor världen över att värna om och respektera vår sköra miljö. Gillsäter var 1971 med och startade den svenska avdelningen inom WWF och var därefter dess ständige ambassadör. Utställningen pågår fram till 2/9. Fri entré.

Svartvit bild på Sven Gillsäter i vassen med sin kamera.
Sven Gillsäter i vassen med sin kamera.

Utställning i kaféet – John Andersson

Alla öppetdagar från 7 juni till 31 augusti pågår en akvarellutställning med John Andersson – fågel- och naturkonstnär.

John bor idag i Göteborg där han arbetar som lärare. Han växte upp i Borås men tillbringade också mycket tid under hela uppväxten i sin mammas Jämtland och sin pappas Halland. Konstnärsådran
ligger i släkten och redan som liten kombinerade han målning med sitt stora intresse för djur och natur. Hans kärlek till fåglar och fjärilar är fortfarande ofta inspiration till hans akvareller.

John har de senaste åren haft flera uppskattade utställningar sedan den första som hölls 2015 och är idag representerad vid bland annat det erkända Galleri Ö.K. I år fick han äran att måla årets fågel för BirdLife Sverige.  

Är ni intresserad av att köpa en tavla eller göra en beställning?

Kontakta:

Tel: 0760-464357

Instagram @johnsatelje

www.johnsatelje.se

John Andersson med kikare.

Är du intresserad att vara nästa utställare i kaféet?
Kontakta naturumföreståndaren Linda Nyberg på linda.nyberg@lansstyrelsen.se med en kort presentation av dig och din utställning. Ha gärna med några bilder på dina verk.