Hoppa till innehåll

Utställningar på naturum

Att flyga högt – Getterön ur ett fågelperspektiv

Det finns mycket att upptäcka och lära sig i basutställningen: Vilka landskapstyper finns det i Halland och vilka fåglar trivs här och varför?

Hur har landskapet förändrat sig under människans inflytande? Hur ser en ”fågelsommar” vid naturum Getterön ut? Vilka faror finns det för fåglarna?

Hur gör flyttfåglarna för att hitta rätt? Barnvänlig utställning som funkar fint för alla åldrar.

En ny del i vår utställning är den pedagogiska interaktiva utställningen inne i basutställningen. Se bilden nedan.

Interaktiv utställning med pekskärm – foto: Christopher Gullander

Tillfällig utställning på övervåningen – Våra fjärilar är hotade!

Alla öppetdagar f r o m 2 mars – 30 maj 2023

Insekter är en djurgrupp med stora problem eftersom antalet insektsarter minskar kraftigt i Sverige och över hela världen. Detta gäller inte minst våra dagfjärilar som är i behov av nektarrika växter för fjärilarna och specifika växter för fjärilslarverna. De olika fjärilsarternas larver är nämligen specialiserade på specifika växter. Alla längtar vi efter våren som inte vore densamma utan citronfjärilar, som behöver värdväxten brakved för sina larver. För att inte tala om nässlor som är värdväxt för fem större dagfjärilars larver, nämligen nässelfjäril, påfågelöga, amiral, vinbärsfuks och kartfjäril. I den här utställningen vill vi visa olika fjärilsarter och berätta hur du kan hjälpa dem. Välkommen till vår fotoutställning av Monica Sörgard och Stig Helgesson. Fri entré. Utställningen pågår fram till 30/5.

Amiral - foto Sörgard / Helgesson
Amiral – foto: Sörgård / Helgesson

Utställning i kaféet

Alla öppetdagar f r o m 1 mars – 31 maj 2023

Nu pågår en akvarellutställning med fågelmålningar gjorda av Ulrika Eliasson.

Blåmes – Ulrika Eliasson

Är du intresserad att vara nästa utställare i kaféet?
Kontakta naturumföreståndaren Linda Nyberg på linda.nyberg@lansstyrelsen.se med en kort presentation av dig och din utställning. Ha gärna med några bilder på dina verk.