Hoppa till innehåll

Utställningar på naturum

Att flyga högt – Getterön ur ett fågelperspektiv

Det finns mycket att upptäcka och lära sig i basutställningen: Vilka landskapstyper finns det i Halland och vilka fåglar trivs här och varför?

Hur har landskapet förändrat sig under människans inflytande? Hur ser en ”fågelsommar” vid naturum Getterön ut? Vilka faror finns det för fåglarna?

Hur gör flyttfåglarna för att hitta rätt? Barnvänlig utställning som funkar fint för alla åldrar.

Konstutställning på naturum

Tillfällig utställning – Vad ser du när du är ute i naturen?

Alla öppetdagar f r o m 4 mars – 5 juni 2022

Naturen är en evig äventyrssaga där man alltid är på ett oskrivet blad. Den är full av karaktärer, dramatik och samverkan. Den är en källa till tröst och kunskap. Utställningen har konstnärerna Niklas och Jessica Fännick byggt specifikt för naturum Getterön. Konstnärerna har utgått från biologisk mångfald och ekosystem och byggt upp små miljöer där flera enskilda skulpturer samspelar med varandra. Tanken är att de tillsammans ska bli så mycket mer än varje ensam skulptur för sig. Ungefär som individerna i ett ekosystem. Niklas och Jessica Fännick har bakgrund inom konsthantverk men har i ungefär tio år arbetat med att bearbeta skrot och skräp till konst i offentlig miljö. Utställningen pågår fram till 5/6. Fri entré.

Utställning i kaféet – Svalbard

Från 1 april – 31 maj 2022 pågår en fotoutställning om Svalbard med foton tagna av Krister Markunger.

Krister Markunger på Svalbard

Svalbard är en grupp öar i Norra ishavet, belägna mellan 76° och 81° nordlig bredd rakt norr om Nordkap på norska fastlandet. Den totala ytan är 62 400 kvadratkilometer, ungefär lika stort som Värmland, Dalarna och Hälsingland tillsammans. Trots sitt nordliga läge har Spetsbergens västkust ett förhållandevis milt klimat, och tack vare Golfströmmens förlängning är havet här normalt isfritt också
under vintern.
Vi var tolv expeditionsmedlemmar med ett expeditionsteam på två man.
Besättning bestod av sju man. Det blev vårt livs resa som jag och min fru Christin sent skall glömma! Vi fick se isbjörn redan första dagen! Och sedan rann det bara på de följande dagarna med valross, vitmås, snösparv, glaciärer, lunnefågel, polarräv, praktejder mm samt som pricken över i:et sista dagen planetens gigant, Blåvalen! Mäktigt!
Midsommaraftonen blev helt magisk då fartyget stävade fram i den arktiska midnattssolsnatten med Isbjörnsobservation från däck klockan 23:38, sååå häftigt!
Vid intresse av fotona kontakta mig Krister Markunger, 0709687832,
krister.markunger@gmail.com, Instagram: kiddaart

Är du intresserad att vara nästa utställare i kaféet?
Kontakta naturumföreståndaren Linda Nyberg på linda.nyberg@lansstyrelsen.se med en kort presentation av dig och din utställning. Ha gärna med några bilder på dina verk.