Hoppa till innehåll

Maj – en intensiv tid för alla

Av: | maj 26, 2022 | Naturum

Den här våren har jag inte hunnit fågelskåda så mycket ”på riktigt”. Men jag har träffat nästan 1000 av hela Varbergs kommuns femteklassare vid naturum Getterön och visat dem om ringmärkning, berättat om fågelflyttning och de har fått plocka ut, ringmärka, mäta och väga låtsas-fåglar och mycket mer. De har dessutom fått fågelguidningar med Tove och gjort fågelglaskonst med Gayle och Laila, så det har varit dagar med fullspäckat schema.

Några av dessa ungar har kommit fram efteråt och sagt att de vill börja med fåglar. En dag var det en liten kille, som påminde om mig när jag var 11 år, som kom fram och sade: ”Den där ringmärkta rödstjärten var den finaste fågel jag har sett, jag kommer tillbaka och vill lära mig mer!”

Han satt senare för sig själv med ett blygsamt leende och åt pastasallad i solskenet. Våra blickar möttes och jag förstod att indoktrineringen hade lyckats. 11 år och en hel sommar framför sig med fåglar. En varm vind svepte in från sydost. Jag tittade upp i himlen. Det var maj – den frivilliga sömnlöshetens tid. Något jag visste var att den lille killen snart skulle slå världen med häpnad. Det kändes så himla gött!

Nu väntar en sommar full av aktiviteter här på naturum! Du kommer väl på vår humlesafari och fjärilsvandring den 12 juni? Missa inte heller vår återkommande fågelskola! Se hela programmet på hemsidan.

Allt gott,
Christopher Gullander

Vill du också ha nyhetsbrev från oss? Mejla oss på info@naturumgetteron.se så lägger vi till dig!

Rödstjärt. Svart, grå och röd fågel.
Rödstjärt – foto: undertecknad

Arkiv