Hoppa till innehåll

Möte med fjällpiparen

Av: | november 1, 2021 | Naturum


Söndag 7 november kl 13.00
Ingemar Lind – Möte med fjällpiparen
En film om en av fjällets doldisar, fjällpiparen. Det är uppe på själva kalfjället man skall söka honom. Men han gör inget väsen av sig.
Plötsligt bara finns han där. Drömmen var att försöka följa denna fantastiska fågel en hel säsong här uppe i det landskap vi kallar högfjället och som jag lärt mig tycka så mycket om. Och drömmen blev till verklighet. Alla förväntningar infriades och jag fick förmånen att följa honom från uppvaktning, via äggläggningen fram tills dess att ungarna för första gången såg dagens ljus. Jag var där med min kamera och bandspelare. Det blev ett oförglömligt möte, ett möte jag gärna delar med mig av. Ingen föranmälan. Fri entré.

Arkiv