Hoppa till innehåll

Prins Julian får en lekplats utanför naturum Getterön

Av: | augusti 17, 2021 | Naturum

Gammal havsörn | foto Mikael Nord

Vi på naturum Getterön är glada och stolta över beskedet nedan. Särskilt som barnfamiljer är en ökande besöksgrupp hos oss. Vi ser redan nu fram emot att klättra på den jättestora havsörnen!

”Prins Julian får en lekplats av Halland!
Idag den 14 augusti döps Prins Julian, hertig av Halland. Landshövding Brittis Benzler deltar vid dopet och överlämnar en gåva från länet.
– Vi hoppas och tror att gåvan ses som ett bevis på den glädje och stolthet vi känner över att ha Prins Julian som hertig i Halland säger landshövding Brittis Benzler.
Dopgåvan är en lekplats som kommer placeras vid naturum på Getterön i Varberg. Lekplatsen kommer ha ett fågeltema där huvudattraktionen är en stor naturtrogen havsörn i trä som barnen kan klättra på.
– Vår önskan är att lekplatsen ska ge prins Julian och alla andra barn som besöker den en rolig stund och fina minnen från sina besök vid naturum Getterön säger Brittis Benzler.

Getterön är ett riktigt eldorado både för fåglar och fågelskådare. På naturum finns kafé, utställning och många spännande aktiviteter anordnas här. Området kring Naturum görs nu också om i ett stort miljöprojekt till ett böljande landskap med stigar, som ska vara anpassade för promenader med familjen och picknick.”

 

Arkiv