Hoppa till innehåll

Skärfläckorna är här

Av: | mars 19, 2021 | Naturum

Våren är i full gång vid Getterön. Igår sågs fem skärfläckor tillsammans i Bassängen. De gick med sina näbbar svepandes från sida till sida i det mörka men glittrande vattnet. Skrattmåsarna simmade omkring med fina mörka huvud. En ensam mås skiljde sig från de andra. Den hade ett kolsvart huvud och näbben klarröd – en svarthuvad mås. Den stod och putsade sig innan den valde att flyga iväg. Troligen rör det sig om samma individ som hittades för några dagar sedan i Galtabäck. Ett kul marsfynd!

Ett pilfinkspar satt vid en av holkarna som sitter i närheten av naturum. Där satt de och tjippade trivsamt med varandra. Krokusarnas vackra blommor log glatt mot solen och blev färgfläckar i naturen. Små grupper av snödroppar har dykt upp lite här och var i gräset. De första, lena videkissarna tittade fram.

Upplev våren vid Getteröns naturreservat. Gör en helgutflykt och glöm inte att ta med kaffe för en fikastund i naturums trädgård. Ta gärna med egen kikare då naturumverksamheten fortfarande har stängt. Men naturen har som tur alltid öppet, inklusive våra gömslen.

Önskar en underbar helg till alla!

/ Linnea

Skärfläcka. Foto: Patrik Olofsson

Arkiv